Leestensch Hof

Haflinger Hengstenhouderij & SWS/KI Station

Winterstern

In de toekomst wedstrijdsport

Liz 598/T Winterstern

Winterstern is een zeer rastypische jonge hengst. Alhoewel hij met zijn schofthoogte van 1.54 m een grote hengst is, is hij toch fijn gebouwd (pijpomvang 19,5 cm). Vooral voor zijn hoofd, hals en voorhand werden bij zijn goedkeuring in Ebbs, op 5 februari 2023, erg hoge punten.

Winterstern is een zoon van Liz. 481 Wulkan uit de beroemde merrie PE17718/T Soraia-Sissie (P15739/T Smelina x Liz. 150/T Alpenstein)

Soraia-Sissy werd al in 2003 in Ettelbrück, Luxemburg, uitgeroepen tot Europees kampioene. Ze is meervoudig Hengstenmoeder. Ondanks dat ze al in 2000 geboren is, zijn haar afstammelingen nog altijd zeer modern. In het jaar waarin Winterstern geboren is (2020) werd Soraia-Sissy’s Dochter Sirina in Ebbs als Elitemerrie met het indrukwekkende cijfer van 8,2 opgenomen. Ze wird bij de stamboekopname in Ebbs als eerste geplaatst.

Fokker is Johann Wagner uit Münster in Tirol, Oostenrijk. Hans „Hauserwirt“ Wagner is bij vrijwel iedere haflingerfokker bekend. Uit zijn stal, naast zijn bekende hotel, kwamen al veel goedgekeurde hengsten en elitemerries voort.

Liz. Stubenkönig wordt op dit moment dressuurmatig getraind en heeft inmiddels zijn debuut gemaakt in de wedstrijdsport.

Foto overzicht